أسرار النجاح

النظرية الجزء الاول

 

النظرية بتقول انك لو حبيت حد وكرهته علشان هو خاين مثلا ، فيه احتمال كبير انك تحبه تاني بس عمرك ماهتقدر تنسى الي حصل ، ببساطة السلوك ممكن يتلغي ويتغير لكن الحالة النفسية لا ، وبالانجليزي Behaviour based on emotional basis can be easily changed but the inner psychology associated can not be. علشان نفس الشخص الي انت كرهته لخيانته ليك قبل كده وبعد كده سامحته وحبيته ، لو حصل انه عمل اقل حاجة ، اول شىء هتفتكر عنه هو الخيانة هتكرهه من جديد لو خانك بس نفسيا مش هتقدر تنسى .. العقل البشري اتصمم علشان مينساش ، ومش بتكلم عن المذاكرة هنا ، بتكلم عن ان اي شىء ارتبط بمشاعر قبل كده ، مش ممكن يتنسى ، فرضا حد صلى وصام وذكى ودخل في الدين واستشيخ وبقى سني ، لكن بعد كده انتكس ورجع تاني ، ممكن يشرب ويعرف بنات (يغير سلوكه) لكن لو سالته الحق فين ؟ (نفسيا) هيقولك . مشاعره وسلوكياته اتغيرت لكن نفسيته دايما بتفكره بحاجة واحدة : العقيدة 

انا دايما بتكلم في التنمية البشرية والنجاح والتطور والمهارات ، لكن المرة ديه مش هتكلم فيها ، ولا هتكلم في السياسة ولا هتكلم في الدين .. النهاردة هتكلم في العقيدة .. العقيدة الي انت ممكن تقتل علشانها ، تلاقي واحد بلطجي ملهوش لازمة ولا حتى بيصلى بس لما حد اجنبي يسب دينه ، حرفيا ممكن يقتله . وعن النبي صلى الله عليه وسلم قيل في حديث فيما معناه “لينصرن هذا الدين ولو على يد فاجر” والله اعلم من صحة الحديث . انا مش متخصص في الدين ولا هفتي ، انا نفسي فيا ذنوب كتير بس عندي عقيدة ، زي الي عندك ، عقيدتي هي الفطرة الي اتولدنا عليها ، عقيدتي هي الحاجة الوحيدة الي احنا مش هنختلف فيها .. ممكن اكون بأتي كل ذنب تتخيله لكن لو حد سالني هقوله حرام .. والعقيدة مش بس دين ، العقيدة هي افكار اتولدت بيها واتحفرت جوايا وبقت جزء مني فلو حاولت انك تقرب منها .. مش هسامحك 

المقدمة ديه مقدمة لفكرة واحدة ان الديب ممكن يساعدك ويدافع عنك ويحميك ويبعد عنك اي عدو علشان الديب هياكلك لوحده، الديب مش هيقدر يتخلى عن الي اتولد عليه علشان خاطرك ولا علشان خاطر حد ، الديب ديب والكلب كلب وكل واحد ليه طبيعته ، فمهما طال الوقت وشوفت الديب بيدافع وبيتإذي بسببك علشان يحميك من اي جهة عايزالك السوء فافتكر دايما ان فيه مياة بتغلي ومستنياك لوحدك . 

من اكتر الناس الخطر علينا مش الناس الي مختلفين في العقيدة ككل ، لكن الناس الي مختلفين في صحة العقيدة ، اساس العقيدة ، والناس الي عندهم عقيدة انها يخالفوا عقيدتنا .. لكن لو حد عقيدته مختلفة تماما مش هيفكر فيك ، بالظبط لو لاقيت اخوك بيتصرف غلط هتنهاه علشان ده ضد العقيدة لكن لو لاقيت واحد خارج الاسرة بيتصرف غلط وبيشرب خمور مثلا ، مش هيهمك اوي لان الفكرة الي هتجيلك “كل واحد حر” .. لكن لما تلاقي الشخص ده عايش معاك في بيتكم هترفضه وترفض اسلوبه وهتحاول باي طريقة انك لإيما تطرده او تغيره او تقتله . (وده فرضا) 

الي بتكلم عنه مش اليهود ولا البوذيين ولا اي حد ، انا النهاردة بتكلم عن الرافضة ، يعني واحد لابس عمة ودقن موالي لإيران يطلع ويتكلم بإسم الدين ، وكلنا ندعيله .. كذا مرة يجيلي ايميل مكتوب فيه ياجماعة يوم الخميس هنصوم وقبل الفطار هنقرى سورة الفتح علشان ربنا ينصر الشيخ حسن نصر الله ، والله اكبر ، واحنا لازم نجاهد في سبيل الله ، ويطلع الشيخ حسن نصر ويقول وسوف نقتل اليهود اعداء الدين ، وندمرهم ونحرقهم ونعمل ونسوي ، ونجيب ونحط وكلام جميل والناس تسقف وتهلل الراجل ده هينصر الدين ، بالله عليكم ، ربنا هيجند واحد بيسب دينك علشان ينصر بيه الدين ؟ السياسة سهلة ، اوكي النهاردة هنعمل كذا وكذا ، تقوم قايلي لا احنا نعمل كذا علشان كذا ، اقوم اقولك ماشي ، لكن العقيدة اخطر ، لما تعرف ان الشيعي يتنجس لو سلم عليك ، ان النبي صلى الله عليه وسلم مكنش ليه الدعوة وكانت لسيدنا علي بن ابي طالب ، انك عدو الشيعي قبل اليهود نفسهم ، انك بتتقتل في العراق وبيستباح دمك ، ان رموز الدين عندك بيتهانوا وان نفس الشخص ده بيسب سيدنا عثمان بن عفان ومعاوية بن اي سفيان والرسول صلى الله عليه وسلم وبيقول ان سيدنا ابن الخطاب كان عنده داء بيتشفى بماء الرجال ؟؟؟ وبعد كده يبتسم في وشك ويقولك خلينا اخوات ، واحنا نقول الله اكبر ، لما تلاقيه بيقتل في آآمة الجوامع السنية بجيشه وبرجالته ، واحنا نقول الله اكبر ؟ كذا حد قالي انه هو الوحيد الي واقف ضد اسرائيل ، ولازم ندعمه ومفيش فرق بين سني او شيعي ، لأ فيه فرق ، احنا مش انجاس ، والصحابة اسيادنا والدين الاسلام والرسول سيدنا محمد بن عبد الله ، عزتنا في ديننا ، احنا مش شيعة ولا ممكن نبقى اخواتهم ولا اصحابهم ولا اي حاجة لمجرد اننا اشتركنا في عدو ، هتلر كان بيقتل في اليهود بس هل ده معناه اننا نحبه ؟ لمجرد انه قتل اليهود ؟ وندعي ربنا ينصره ؟ هتلر بدأ بيهم وكنا في الليستة بتاعته كعرب ، بالظبط زي المدعي الي اسمه نصر الله ما بدأ دلوقتي وهينتهي بينا وبيحاول يفرض زعامته مش على اهل شيعته بس ، ده علينا احنا كمان ، كنت ناوي احطلكم صور لاطفال بيتقتلوا وبيدبحوا على ايد رجالة جيش المهدي المنتظر ، صور للستات بتغتصب ، ورجالة بتتقتل وعواجيز بيضربوا بالجزم ، خليني اسال حسن نصر الله ، انت مين ؟ فاكر نفسك مين علشان تطلع تجرنا وراك ؟ فاكر نفسك مين علشان تحط رجالتك في مصر ، فاكر نفسك مين علشان تهدد ؟ انت شيعي رافضي بيرفض الرسول والسنة ، عايز تجندنا وتجند شباب المسلمين تحت رعاية جهادك الباطل ، حصلك ايه ؟ اتقطعت رجلك في الجهاد ؟ ايدك ؟ راحت رقبتك ؟ دخلت الجنة ؟ انت مين جمب الخطاب ، الي كان بيتزعم الحركة الشيشانية ومات وهو بيقول اشهد الا اله الا الله واشهد ان محمد رسول الله ، مات في الجهاد ، مات وهو بيحارب ، مات وهو بيقود ، انت مين ؟ انت مين من الشيخ يس ؟ انت مين من كل الاشراف الي ماتوا دفاع عن عقيدتهم وديننا ، هتيجي انت من ورا المنصة وتقول اننا نتحد ؟ خليهولك ، انت وعاهرات الرفضة . انت والزناة بتوعك ، انت وقتلة المسلمين ، خليهولك ، احنا هنتوحد تاني بحد مننا مش منكم . ولما ده يحصل لإيما هتجيلنا صاغر او هتجيلنا رقبتك . 

يامسلمين ، الرافضة يريدون دينكم ، بيشتغلونا ، لما تسالهم هيقولولك لا والله ابدا ، لكن اسالهم عن التقية ، ودور عليها ، اللتقية أن تقول أو تفعل غير ما تعتقد، لتدفع الضرر عن نفسك أو مالك او لتحفظ بكرامتك .. بالنسبة لهم تارك التقية كتارك الصلاة ، “يطعنوا في الكتاب وفي السنة ، يريدون دينكم” الشيخ الخميسي . 
لو سالت حد عن الوهابية هيقول متعصبين ومتطرفين ، ده مش كلامنا احنا ده كلام الشيعة ولو دورت في تاريخ الوهابية هتلاقي ان الحركة ديه بدات لما بدا الناس يرجعوا لعبادة الاصنام في مكة !! لما بدأ الناس يتجهوا للسحر ويشربوا خمور ونسينا دينا ، ظهرت الوهابية ، وكان الد اعدائها الشيعة ، علشان كده بدأو يقولوا ان الوهابية ناس كفرة وفجرة وبيقتلوا الاشراف والمسلمين ، واحنا صدقناهم ، الوف مؤلفة من الشيعة في مصر ، هتلاقيهم في الحسين والقرى والسيدة ، وبدع ملهاش علاقة بالإسلام كلها اصولها شيعية واحنا بنمارسها ونقول ان ديه عادة ونعارض اي حد يجي يكلمنا ويقولنا ان الرسول مجاش بيها .. الشيعة خطر وخطرهم بيزداد في كل دقيقة بتعدي علينا واحنا مش مدركين لكده . علشان كده دعوة لكل واحد انه بس يدخل اليوتيوب ويدور على الرافضة او الروافض ويتفرج على المهازل الي بتحصل ويتفرج على المناظرات الي بتحصل بين السنة والشيعة ويعرف انهم مش اخواتنا ولا عمرنا هنكون قرايب .. 

واخيرا ، افتكر النظرية ، مهما اتغير السلوك دلوقتي ، النفوس مش ممكن تتصافى. 

والسلام عليكم ورحمة الله 

مقالات مرتبطة

النظرية – الجزء الاخير- كن قدوة...
views 914
  اولا لمحتوى المقالة ارجوا من القراء عدم قراءة المقالة الا في حالة التقبل الشديد لكلامي والمصطلحات الي هستخدمها وده لان فيه حاجات ممكن تتقال مت...
وقف الكالاكس وامشي بهدوء #نهاد_رجب...
views 2517
  ماشي في الطريق الكالاكس بتاع العربية اختفى .. مات مشيت حسيت احساس واحد محبوس في اوضة ازاز وعمال يصرخ ومحدش سامعه ده خلاني امشي بالعربية بر...
طريقة لحل المشكلات
views 1641
  ركز معايا المشكلة كلها اننا لما بنطلع اربع ادوار بنطلع اول دور وبنقول طلعنا دور من 4 ادوار والحل اننا لما نطلع اول دور ويتفضل 3 ادوار .. نقو...
لا تسعى لأن تكون الأول .. لا تجعل هذه الخدعه أن تخ...
views 7005
نريد أن نكون الأول في كل شىء لقد أخبرونا بهذا عندما كنا أطفالا ، تم تشجيعنا لنصبح الأوائل ، وزرعوا في عقولنا أن النجاح هو أن تكون الأول في ما تدرسه...
حب اهدافك وافكارك
views 2073
تجربة ف معلومة النهاردة اكتشفت حقيقة فكرة كانت بتجيلي من فترة للتانية .. اني لو حبيت فكرة معينة وعشقتها واندمجت معاها عاطفيا ، هشوفها متجسدة في الدن...
الطريق الى حل أعقد المشكلات … مقالة ل نهاد ر...
views 1789
  موضوع اليوم في غاية من الغرابة ولكنه قد يحل حتى اصعب واعتى المشكلات التي تواجهها في حياتك .. انها السخرية .   ستتعلم في هذه المقالة كيف...
خطوتين لزيادة سرعه وصولك إلى الوزن المثالي لـ نهاد...
views 11178
هناك العديد من برامج التغذية الموجودة في العالم وكل منهم يوعدك أن تصل إلى الوزن المثالي في أقل وقت ممكن !  كم تمنيت هذا عندما بدأت طريقي للوصول إلى...
ابحث عن ما تخاف منه تجد نفسك كاملا .. نهاد رجب...
views 3034
بتخاف من ايه ؟ اغلب اللى بنخاف منه هي اشياء تنقصنا ، والطريقة الوحيدة لمعرفة ما ينبغي علينا تعديله هو البحث عن ما نخاف منه ليس فقط ببحثنا هذا سنجد...
النظرية الجزء الثالث
views 711
  عيشها بدماغك ايه رايك لو جيه حد معروف ونده وسط الف شخص وقال يجماعة احنا هختار فلان الفلاني (الي هو حضرتك) من وسطكم علشان يمثلكم ؟ طيب لو ...
إنتشها
views 1376
زمان كانوا بيخلونا نبص على ترابيزة عليها شوية حاجات وتحت الحاجات ديه فيه مفرش يقوموا جايين عند المفرش وينتشوه فجأة فالمفرش يطلع والحاجات الي فوق الترا...

Leave a Comment